Sastojci:
- 500 g kora
- 4 jajeta
- 4 veze blitve
- 500 g sitnog sira
- 100 g kajmaka
- 1 kašičica praška za pecivo
- 100 ml jogurta
- 100 ml ulja
Priprema:
Izblanširajte blitvu i sitno je iseckajte, a u dubljoj posudi umutite jaja i dodajte sir, kajmak, prašak za pecivo i jogurt pa sve dobro umutite i onda dodajte iseckanu blitvu.
Namažite pleh uljem, spustite prvu koru, poprskajte je sa malo ulja, a zatim preko stavite i drugu koru. Sipajte fil na kore, pa je prekrijte novom korom. Kore ređajte tako da svaku drugu premažete filom od blitve i sira, dok ne potrošite sav materijal. Ostavite dve ili tri kore za prekrivanje pite. Kada budete završili postupak, pitu isecite oštrim nožem, a zatim po poslednjoj kori sipajte malo ulja i poprskajte je sa malo mlake vode.
Pecite pitu oko 45 minuta u rerni koju ste prethodno zagrejali na 200 stepeni.
Prijatno!