Sastojci:
• 3 srednje tikvice (ukoliko nemate tikvicu, i patlidžan će biti dobra zamena)
• 3-4 jaja
• 100g brašna
• 150-200 g ćureće šunke (ili neke druge šunkarice, pečenice…)
• 200g edamera, trapista ili mocarele
• 180g kisele pavlake (12% mlečne masti).
• so, vegeta, biber
Priprema:
Tikvice oguliti i iseći po dužini u što tanje komade. Staviti u cediljku i posoliti. Ostaviti 30 min tako. Zatim, tikvice ocediti od soka što su pustile i uvaljati ih u brašno.
Staviti ulje da se greje. Pržiti tikvice da malo porumene, pa ih prebaciti na ubruse da pokupi masnoću.
Zdravija varijanta: mogu se peći u rerni na papiru za pečenje. Unutrašnjost vatrostalne posude nauljiti i staviti red tikvica. Na tikvice poređati šunku i sir izrendane, i tako dok se ne potroše svi sastojci. Poslednji sloj završiti šunkaricom.
Umutiti kiselu pavlaku i jaja i preliti tikvice. Odozgo staviti izrendan sir. Peći na 200°C oko 30 min.
Prijatno!