Sastojci:
• oštro brašno (količina zavisi od broja osoba za koje pravite kornete, neka to bude oko 700g za početak)
• so
• kvasac
• voda
• korneti za sladoled
• šunka, sir, kečap, kulen, šampinjoni… sve što želite od nadeva
• aluminijumska folija
Priprema:
Zamesite klasično testo za pizzu, ostavite neko vreme da odstoji, dok ne pripremite vaše “kornete”.
Obične kornete obmotajte aluminijumskom folijom (pripremite se na to da ih više nećete moći koristiti jer će biti prepečeni nakon ove akcije). Kada ste pripremili vaše kornete, pizza korneti će se lepo oblikovati oko njih, a vodite računa da imate dovoljan broj pripremljenih osnova jer jedan kalup ide na jedan pizza kornet.
Uzmite testo za pizzu koje se malo odmorilo dok ste vi sve pripremali, i isecite ga na loptice. Loptice razvaljajte u krugove i krugove prebacite preko osnove korneta.
Rernu zagrejte na 200°C i stavite kornetiće da se peku.
Vodite računa da ne prepečete testo, jer će nakon punjenja biti potrebno vratiti ih na par minuta u rernu kako bi se punjenje ugrejalo a sir istopio. Kada se testo ohladilo, pažljivo ga skinite sa aluminijumske folije, i vaše pizza kornete napunite filom po želji.
Poslažite kornetiće u tepsiju i vratite u vrelu rernu na par minuta (pratite dok se sir ne istopi).
Izvadite kornetiće i spremni su za serviranje.
Prijatno!