Sastojci:
Kora:
- 5 belanaca
- 5 kašika šećera
- 5 kašika mlevenog plazma keksa
Fil:
- 15 žumanaca
- 250 g + 4 kašike šećera
- 1/2 l mleka
- 2 pudinga sa ukusom slatke pavlake
- 375 g maslaca/margarina
- ostatak od 300 g plazma keksa
- 100 g bele čokolade
I još:
- 4 krem šlaga sa ukusom vanile
Priprema:
Iz pakovanja od 300 g mlevenog plazma keksa odvojite 15 ravnih kašika za 3 kore, a ostatak sačuvajte za fil.
Umutite belanca, dodajte šećer i mlevenu plazmu pa ispecite kore na 200 stepeni oko 20 minuta.
Za fil na pari skuvajte žumanca sa 250 g šećera, posebno skuvajte pudinge u mleku sa 4 kašike šećera.
Kada se filovi ohlade umutite ih sa margarinom ili maslacem, dodajte ostatak plazma keksa i rendanu belu čokoladu.
Po uputstvu na kesici umutite šlag, pa filujte tortu kora-fil-šlag.
Prijatno!