Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Podvarak od svežeg kupusa

Podvarak od svežeg kupusa

Sastojci:

  • 1 glavica kupusa
  • 600 pilećih krilca
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 šargarepe
  • 1 paradajz
  • 3 čena belog luka
  • 1 dl vinskog sirćeta
  • 5 dl vode
  • 1 supena kašika mlevene slatke paprike
  • suncokretovo ulje
  • so
  • biber

Priprema:

Kupus izrendajte na isti način kao da pravite kupus salatu. Posolite ga i prelijte vinskim sirćetom, a zatim suncokretovim uljem. Dobijenu salatu promešajte i stiskajte kako bi kupus što pre omekšao.

U secku usitnite crni luk i šargarepu, pa ih stavite na zagrejano ulje da se izdinstaju. Posolite ih i pobiberite.

Krilca pripremite tako što ćete ih iseći na dva dela, a zatim posoliti i pobiberiti.

Kada luk i šargarepa omekšaju, dodajte im kupus. Prodinstajte sve, dodajte paradajz isečen na kockice i slatku začinsku papriku. Promešajte i dodajte krilca tako što ćete ih ravnomerno rasporediti.

Iseckajte beli luk, dodajte ga jelu i nalijte vodu koliko da pređe preko kupusa. Poklopite i ostavite da se krčka 40 minuta. Nakon toga podvarak stavite u rernu na 200 stepeni, 20 do 30 minuta.

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: