Sastojci:
- 1 glavica kupusa
- 600 pilećih krilca
- 1 glavica crnog luka
- 2 šargarepe
- 1 paradajz
- 3 čena belog luka
- 1 dl vinskog sirćeta
- 5 dl vode
- 1 supena kašika mlevene slatke paprike
- suncokretovo ulje
- so
- biber
Priprema:
Kupus izrendajte na isti način kao da pravite kupus salatu. Posolite ga i prelijte vinskim sirćetom, a zatim suncokretovim uljem. Dobijenu salatu promešajte i stiskajte kako bi kupus što pre omekšao.
U secku usitnite crni luk i šargarepu, pa ih stavite na zagrejano ulje da se izdinstaju. Posolite ih i pobiberite.
Krilca pripremite tako što ćete ih iseći na dva dela, a zatim posoliti i pobiberiti.
Kada luk i šargarepa omekšaju, dodajte im kupus. Prodinstajte sve, dodajte paradajz isečen na kockice i slatku začinsku papriku. Promešajte i dodajte krilca tako što ćete ih ravnomerno rasporediti.
Iseckajte beli luk, dodajte ga jelu i nalijte vodu koliko da pređe preko kupusa. Poklopite i ostavite da se krčka 40 minuta. Nakon toga podvarak stavite u rernu na 200 stepeni, 20 do 30 minuta.
Prijatno!