Sastojci:
- 250 g brašna
- 4 kašičice praška za pecivo
- 30 g kakao praha
- 2 kašičice šećera
- 1 kašičica soli
- 4 kašike hladnog putera
- 2 jaja
- 120 ml hladnog mleka
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 150 g seckane čokolade za kuvanje
Priprema:
U činiji pomešajte brašno, kakao, so, šećer i prašak za pecivo. Dodajte kockice hladnog putera i testo umestite rukama – tekstura smeše treba da liči na gustu palentu.
U drugoj posudi umutite jaja sa mlekom i ekstraktom vanile te pomešajte sa suvim sastojcima. Rukama pažljivo umesite testo i podelite ga na dva dela. Od svakog dela formirajte četvorougao debljine dva cm, a zatim ga isecite na šest trouglastih oblika. Stavite u frižider na pola sata, a za to vreme zagrejte rernu na 200 stepeni.
Stavite na pek-papir i pecite 22-25 minuta, u zavisnosti od rerne.
Ukoliko želite, možete dodati na svaki pomalo džema i šlag.
PRIJATNO!