Sastojci:
- 12 ispečenih palačinki (u svoju standardnu smesu možete dodati pola kašičice soli)
- 200 g šunke
- 150 g gaude
- 150 g kiselih krastavčića
- 1 čaša kisele pavlake
- 1 sirni namaz (70 g)
- 50 g parmezana (opciono)
- 1 kašika majoneza
- 1 kašičica senfa
- 1 jaje
- so, biber, origano po želji i ukusu
Priprema:
Sitno naseckajte šunku, izrendajte gaudu ili neki kačkavalj po izboru, iseckajte kisele krastavčiće. Pomešajte sa pavlakom, parmezanom, sirnim namazom, majonezom, jajetom i senfom. Začinite sa malo soli, bibera i origana, po želji i ukusu.
Potom punite palačinke tako što ćete u svaku stavljati otprilike kašiku i po fila. Ivice presavijte ka unutra, pa urolajte. Možete učvrstiti čačkalicom ako niste sigurni.
U dubokom tanjiru umutite 2 jaja. U drugi tanjir sipajte prezle. Uvaljajte palačinku najpre u jaja, pa u mrvice.
Pecite ih na srednjoj vatri u puno ulja, oko minut sa svake strane, dok palačinke lepo ne porumene. Kada ih izvadite kratko ih stavite na kuhinjski ubrus da upije višak masnoće.
PRIJATNO!