Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Pohovani kolutovi luka

Iako je sezona mladog luka, verovatno možete naći neku glavicu starijeg luka ili veće glavice mladog da napravite ovaj vrlo ukusni veganski recept. Potrebno vam je: 1 veliki luk, 4 šolje sojinog (ili pirinčanog, bademovog i sl) mleka…

… 3 kašike jabukovog sirćeta, 1/2 šolje bademovog brašna (sitno mlevenog badema), 1/2 šolje kukuruznog brašna, 1/2 šolje mlevenih bundevinih semenki, 1 kašičica aleve paprike, 1 kašičica belog luka u prahu, 1/2 kašičice suvog origana, 1/2 kašičice himalajske soli, malo bibera.

Priprema
Pomešajte sojino mleko sa sirćetom u plićoj tepsiji. Ostavite sa strane. Iseckajte luk na kolutove debljine 1 cm. Potopite luk u mleko i ostavite da odstoji preko noći, ili minimum 3-4 sata.
Zagrejte rernu na 225 stepeni. 1 šolju mešavine mleka i sirćeta pomešajte sa bademovim brašnom i dobro promešajte da dobijete smesu za umakanje luka. Ostavite u činiji. U drugoj činiji pomešajte kukuruzno brašno, bundevino seme i začine i ostavite sa strane. 
Jedan po jedan kolut luka umočite u mešavinu sa mlekom da se dobro obloži. Potom uvaljajte u mešavinu kukuruznog brašna i mlevenog bundevinog semena.
Poređajte na pleh postavljen peki papirom i ubacite u zagrejanu rernu. Pecite 10-12 minuta, zavisno od debljine, onda prevrnite kolutove luka i pecite još 10-12 minuta.

Preuzeto: Zdravahrana.com

Tagovi:
Pročitajte još: