Pokrajina regresira prevoz studenata

Za regresiranje prevoza studenata u međugradskom, odnosno, međumesnom saobraćaju na teritoriji AP Vojvodine u 2019. godini, Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost obezbedio je 20 miliona dinara. Sredstva za regresiranje prevoza namenjena su za budžetske studente, za studente koji nisu korisnici usluga smeštaja i ishrane u studentskim centrima i koji ne koriste stipendije i kredite.
Na osnovu Javnog konkursa, pravo na ova sredstva ostvarilo je 28 lokalnih samouprava, a njihovim predstavnicima je danas, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević uručio ugovore i rešenja o dodeli novčanih sredstava.
„Lokalne samouprave su poslale, zahvaljujući ovom programu, lepu poruku – ostanite kod nas. Suština ovih projekata jeste – malo više ljubavi, jer ako ste se već opredelili da studirate i verujete u Vašu budućnost, čitave generacije i našeg društva, onda predlažem da, pored roditelja pomogne lokalna samouprava, pokrajinska, republička administracija, pre svih mi, već sada“, kazao je Milošević.
Opština Odžaci je dobila sredstva u iznosu od 1.197.723 dinara, a ugovor je potpisala Snežana Grujičić rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti.

Be the first to comment

Leave a Reply