Pokrajinski sekretarijat raspisao konkurs podrške izvoznih kapaciteta

Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice raspisao je Javni konkurs za učešće u besplatnoj obuci „Podrška razvoju izvoznih kapaciteta agrobiznis kompanija u Republici Srbiji“. Predmet konkursa: izbor agrobiznis proizvođača čiji će predstavnici učestvovati u programu obuke koji ima za cilj razvoj postojećih i dalje unapređenje izvoznih kapaciteta.

Oblast javnog konkursa: razvoj poljoprivrede i prehrambene industrije.

Učesnici treninga mogu biti predstavnici izvozno orijentisanih kompanija registrovanih na području Republike Srbije i upisanih u Agenciji za privredne registre koji se bave proizvodnjom i preradom voća, povrća, mesa i mleka.

Trening program je deo aktivnosti u okviru projekta „Pomoć za trgovinu – podrška razvoju proizvodnih kapaciteta agroindustrijskog sektora u Srbiji“ koji finansira Vlada Ruske Federacije, a koji implementira Program za razvoj Ujedinjenih nacija (UNDP);  planirano je održavanje 10 dvodnevnih obuka u periodu septembar – novembar 2017;  planirano je učešće 20 učesnika u okviru jedne dvodnevne obuke, 200 učesnika ukupno za celokupan program obuke; nakon završetka programa, biće odabrano do 10 najboljih kompanija kojima će projekat obezbediti stručnu konsultantsku pomoć u pogledu sertifikovanja i uvođenja međunarodno priznatih standarda kvaliteta. Kompanije će same finansirati neophodne infrastrukturne promene.

Prijavljivanje na konkurs: popunjen upitnik (u prilogu ovog poziva) potrebno je poslati na elektronsku adresu milica.tosic@undp.org najkasnije do 1. septembra 2017. godine.

Trening za izabrane kandidate će biti besplatan.

Izvor: www.q-media.rs

Be the first to comment

Leave a Reply