Poletovci „osvojili“ Vojvodinu

Završeno je Zimsko otvoreno prvenstvo Vojvodine, koje je održano u Bečeju. Na prvenstvu je učestvovala 252 takmičara iz 25 plivačkih klubova iz Srbije.

Za SSK Polet se takmičilo šest takmičara. Aleksa Rađenović, Marko Kolović i Nemanja Bukalov su nastupili u juniorskoj kategoriji, a Danica Gazdić, Jovana Milošević i Valentina Katačić su se prvi put takmičile u seniorskoj kategoriji.

Osvojili su ukupno 26 medalja: 17 zlatnih, pet srebrnih i četiri bronzane.

Aleksa Rađenović je u juniorskoj kategoriji osvojio četiri zlatne medalje, a u otvorenoj tri zlatne i jednu srebrnu. Zlatne medalje i titule juniorskog prvaka Vojvodine Aleksa je osvojio u disciplinama: 200m delfin, 100m leđno, 50m delfin i 100m delfin. U otvorenoj kategoriji Aleksa je osvojio zlatne medalje i titule prvaka Vojvodine u disciplinama 200m delfin, 100m leđno i 50m delfin, dok je u disciplini 100m delfin na cilj stigao drugi.

Marko Kolović je osvojio u juniorskoj kategoriji četiri zlatne medalje u disciplinama: 100m prsno, 100m mešovito, 50m prsno i 200m prsno. U disciplinama: 100m, 50m i 200m prsno Marko je stekao titule juniorskog prvaka Vojvodine. U otvorenoj kategoriji Marko je osvojio zlatnu medalju i titulu prvaka Vojvodine u disciplini 200m prsno, dok je u disciplinama 100m prsno i 50m prsno osvojio bronzane medalje.

Nemanja Bukalov je kao mlađi junior osvojio četiri zlatne medalje u juniorskoj kategoriji u disciplinama: 200m leđno, 50m leđno, 100m leđno i 200m mešovito kao i titule juniorskog prvaka Vojvodine u disciplinama 50m leđno i 200m mešovito. U otvorenoj kategoriji Nemanja je osvojio srebrne medalje u disciplinama 50m leđno i 200m mešovito i bronzanu medalju u disciplini 100m leđno.

Danica Gazdić se prvi put takmičila kao senior i osvojila tri medalje. U otvorenoj kategoriji Danica je osvojila zlatnu medalju i titulu prvaka Vojvodine u disciplini 400m mešovito a u disciplinama 100m mešovito i 200m mešovito srebrne medalje.

Jovana Milošević je takođe uspešno prvi put nastupila u seniorskoj kategoriji. U disciplini 100m prsno Jovana je osvojila bronzanu medalju, dok je Valentina Katačić kao seniorka odlično isplivala svoje trke i popravila svoja najbolja vremena.

U Bečeju je 23.02.2019. održano Prvenstvo Vojvodine za pionire i kadete na kome je učestvovalo 290 takmičara iz 20 plivačkih klubova iz Vojvodine.

Za SSK „Polet“ se takmičilo trinaest takmičara pionirske i kadetske kategorije.

Najuspešniji Poletov takmičar je bio Matija Rađenović koji je nastupio u tri discipline i osvojio jednu zlatnu i dve srebrne medalje. Kao ulazno godište u kategoriji kadeta, Matija je još jednom pokazao da je nepobediv u disciplini 200m prsno u kojoj je sa 8 s prednosti u odnosu na drugoplasiranog doplivao do zlatne medalje i titule prvaka Vojvodine. Srebrne medalje Matija je osvojio u disciplinama 200m leđno i 200m mešovito. Ostali takmičari su isplivali svoje najbolje trke.

Izvor: Sportski savez Sombor

Be the first to comment

Leave a Reply