Polufinale “City games” karavana, ovog vikenda u Somboru

Na gradskom bazenu, u subotu 27. jula, sa početkom u 19:30 časova, biće održano polufinale “City games” karavana za Srbiju. U jubilarnoj desetoj sezoni, nakon održanih 319 igara, svi koji dođu, moći će da uživaju u pravom spektaklu na vodi.

Nakon kvalifikacija u Subotici, Inđiji i Vrbasu, najbolji timovi polufinalnog takmičenja u Somboru, predstavljaće svoj grad na finalu u Čačku. Ekipa Sombora zauzela je drugo mesto na kvalifikacijama u Inđiji, te se time plasirala u polufinale, pošto je prvoplasirana Kikinda već pobedila na kvalifikacijama u Subotici.  Šampion Srbije predstavljaće našu zemlju na velikom Međunarodnom takmičenju 2020. godine, u Sloveniji.

“Ova manifestacija kroz zabavu i sport svako leto jača prijateljstva i veze među gradovima i državama koje se takmiče. Ove godine je to čak 150 ekipa iz iz evropskih gradova u kojima se tokom letnjih meseci održavaju kvalifikaciona takmičenja”, kaže autor i direktor projekta, Miroslav Krzyk. Takođe, on dodaje da se igre baziraju na tradicionalnim disciplinama i proizvodima, kako se, uostalom, može primetiti i iz njihovih naziva: vodena alka, leteći vaterpolo, veslo, trka magaraca, vodena košarka itd. Ukupan broj takmičarskih disciplina je 13.

Ovim putem, pozivaju se svi zainteresovani građani, da svojim prisustvom i žestokim navijanjem pomognu svom timu da dođe do pobede.

Be the first to comment

Leave a Reply