Iskoristite ovu zdravu jesenju namirnicu i napravite zdravu i slatku verziju pomfrita koji deca obožavaju.Bundeva je namirnica koja bi trebalo da se što češeć nađe u dečijoj ishrani je sadrži niz vitamina kao što su karoten ili provitamin A, vitamin C i vitamine iz grupe B (B1, B2, B3, B6), zatim niacin, folnu kiselinu i druge.Sve ono što je potrebno vašim mališanima da budu zdravi.
Pomfrit od bundeve se sjajna ideja kako možete da obogatite obrok,a da pritom bude zdrav. Pravi se jednostavno i ukus je fantastičan.
Sastojci:
-1 srednje velika bundeva (najbolja vrsta je izdužena kruškolika muškatna bundeva)
-3 kašike maslinovog ulja
-kašičica soli
-beli luk u granulama
-kašičica korijandra
-kašičica suvog vlašca
-šaka lešnika
-3 kašike susama
-maslinovo ulje
Priprema
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U tiganj malo propržite lešnik i susam, ali pre toga ga isitnite u blenderu. U posudu pomešajte maslinovo ulje, lešnik, susam, beli luk, korijander i vlašac.Bundevu ogulite i narežite na štapiće. Sve dobro pomešajte u smesu sa začinima. Pleh obložite pek papirom i poređajte začinjene bundevine štapiće, pecite ih u zagrejanoj rerni 30 do 40 minuta. I tokom pečenja okrenite ih dva puta.
Uživajte!