Sastojci:
- 500 g jagoda
- 300 ml slatke pavlake
- 200 g milerama
- 100 g šećera
- 200 g biskvita
- 200 ml hladnog mleka za kolače
- 1 mala kašika ekstrakta vanile
- malo limunovog soka
Priprema:
Izaberite posudu u kojoj ćete praviti smesu (opciono staklenu, keramičku ili bilo koju drugu). Jagodama uklonite peteljke, operite ih, isecite na tanke kriške i prelijte ih sa par kašika limunovog soka. Slatku pavlaku umutiti mikserom. Šećer dodajte malo po malo tek kada se formira krem. Kada dobijete čvrst šlag, dodajte mu mileram i kratko miksajte dok ih ne sjedinite u glatki krem. Dodajte ekstrakt vanile u hladno mleko i promešajte. Svaki biskvit nakratko umočite u mleko i rasporedite na dno pripremljene posude. Kada ste dno napunili piškotama, na njih stavite nekoliko kašika kreme pa red jagoda. Ponavljajte dok ne potrošite sve sastojke, a završite kremom na koju ćete poređati još malo jagoda. Stavite u frižider na nekoliko sati, a zatim poslužite.
Prijatno!