Sastojci:
- 300-350 g grčkog jogurta
- 2 velike kašike putera od kikirikija
- 1-2 kašike meda ili drugog zaslađivača
- 200 g crne čokolade
- 3 kašike kokosovog ili suncokretovog ulja
- 2 kašike seckanog kikirikija
Priprema:
Mešajte jogurt, med i puter od kikirikija dok smesa ne postane kremasta. Koristite kašiku za sladoled ili običnu kašiku za uzimanje smese, poređajte na papir za pečenje i stavite u zamrzivač na najmanje dva sata.
Otopite čokoladu sa uljem na pari ili u mikrotalasnoj rerni.
Zamrznutu poslasticu odvojite od papira za pečenje, umočite u čokoladu sa svih strana, pospite seckanim kikirikijem i ponovo stavite na papir za pečenje.
Stavite na zamrzavanje još 15 minuta ili dok ne budete spremni da je poslužite.
Poslužite ohlađeno.
Prijatno!