Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Posna gibanica

posna gibanica

Sastojci:

• 500 g gotovih kora
• 500 g posnog feta sira
• 2 posne kisele pavlake (male)
• 1 šolja kisele vode
• 3 kašike mlevenog lana
• 7,5 čaša vode
• 2 kašičice praška za pecivo
• 1/2 šolje ulja
• 1 kašičica soli

Priprema:

Pomešajte u jednoj posudi kiselu pavlaku, kiselu vodu, prašak za pecivo, so i izmrvljeni feta sir. Mleveni lan i vodu (zamena za jaja) pomešajte u drugoj posudi i sve dobro sjedinite, a zatim dodajte u prvu smesu i dobro promešajte. Nauljite tepsiju, svaku koru umočite u smesu i zgužvajte, a zatim ređajte u tepsiju. Fil koji vam bude preostao sipajte preko. Gibanicu pecite oko 40 minuta, u rerni koju ste prethodno zagrejali na 200 stepeni.

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: