Posna karamel torta

posna karamel torta

Sastojci: 

  • 1 pakovanje medenih kora
  • 300 g sojinog mleka u prahu
  • 1 l vode
  • 4 kesice pudinga od karamele
  • 10 kašika šećera
  • 1 posni margarin
  • 150 g posne crne čokolade
  • 150 g mlevenog prepečenog lešnika

Priprema:

Skuvajte puding od karamele tako što ćete pomešati 4 kesice pudinga sa 1 litrom vode. Kuvajte dok se ne zgusne, a zatim ostavite da se ohladi. Dodajte posni margarin u ohlađeni karamel fil i koristite mikser da ga umutite dok ne dobijete glatku kremu. Dodajte sojino mleko u prahu u fil i nastavite mešati dok se svi sastojci dobro sjedine.

Podelite fil na dva jednaka dela. U jedan deo dodajte istopljenu crnu čokoladu, a u drugi deo dodajte mleveni prepečeni lešnik. Dobro promešajte kako biste ravnomerno rasporedili sastojke.

Počnite sa filovanjem torte. Stavite jednu medenu koru na dno i premažite je sa polovinom belog fila (sa lešnikom). Zatim stavite drugu koru i premažite je sa polovinom crnog fila (sa čokoladom). Nastavite sa slaganjem torte, smenjujući kore i filove, dok ne potrošite sve sastojke. Poslednji sloj treba da bude crni fil.

Kada završite sa filovanjem, pospite tortu čokoladnim mrvicama ili prema sopstvenim željama dekorišite je po želji.

Ostavite tortu da odstoji u frižideru nekoliko sati kako bi se stegla i sjedinila svi ukusi.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: