Posna kremasta čorba od karfiola

Posna kremasta čorba

Sastojci:

  • 1 glavica karfiola (oko 500 g)
  • 2 krompira
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 750 ml povrćnog bujona
  • 100 ml kokosovog ili sojinog mleka
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • so, biber po ukusu

Priprema:

Operite karfiol i podelite ga na cvetiće. Oljuštite krompir i isecite ga na kockice. Crni luk sitno naseckajte, a beli luk iscedite.

U loncu zagrejte maslinovo ulje i propržite crni luk dok ne omekša. Dodajte beli luk i propržite još 1 minut. Zatim dodajte karfiol i krompir, i sve zajedno kratko propržite.

Sipajte povrćni bujon u lonac, začinite solju, biberom i muškatnim oraščićem po ukusu, i kuvajte čorbu na srednjoj vatri oko 20 minuta, dok povrće ne postane potpuno mekano. Kada su karfiol i krompir kuvani, štapnim mikserom izmiksajte čorbu dok ne postane potpuno glatka. Dodajte kokosovo mleko i sve zajedno kuvajte još nekoliko minuta kako bi se ukusi sjedinili.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: