Sastojci:
- 2 veća patlidžana,
- 2 šolje paradajz sosa,
- 1 crveni luk,
- 2 čena belog luka,
- 1 šolja vode,
- so po ukusu,
- biber po ukusu,
- suvi začini po ukusu (po želji).
Priprema:
Zagrejte malo vode u tiganju i dodajte crveni luk i beli luk. Dinstajte dok luk ne postane staklast. Dodajte paradajz sos i začinite po ukusu. Ostavite da se krčka nekoliko minuta.
Na drugom tiganju dinstajte kolutove patlidžana dok ne omekšaju.
U vatrostalnu posudu složite red patlidžana, red paradajz sosa sa lukom, pa ponovite postupak dok ne potrošite sve sastojke.
Na kraju, prelijte preostalom vodom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 30-40 minuta ili dok musaka ne postane zlatno smeđa.
Poslužite toplo.
PRIJATNO!