Posna musaka od patlidžana sa paradajzom

Posna musaka od patlidzana

Sastojci:

  • 2 veća patlidžana,
  • 2 šolje paradajz sosa,
  • 1 crveni luk,
  • 2 čena belog luka,
  • 1 šolja vode,
  • so po ukusu,
  • biber po ukusu,
  • suvi začini po ukusu (po želji).

Priprema:

Zagrejte malo vode u tiganju i dodajte crveni luk i beli luk. Dinstajte dok luk ne postane staklast. Dodajte paradajz sos i začinite po ukusu. Ostavite da se krčka nekoliko minuta.

Na drugom tiganju dinstajte kolutove patlidžana dok ne omekšaju.

U vatrostalnu posudu složite red patlidžana, red paradajz sosa sa lukom, pa ponovite postupak dok ne potrošite sve sastojke.

Na kraju, prelijte preostalom vodom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 30-40 minuta ili dok musaka ne postane zlatno smeđa.

Poslužite toplo.

PRIJATNO!

Tagovi:
Pročitajte još: