Sastojci:
- 500 g mlevenog maka
- 500 g kora za pitu
- 300 g višanja
- 300 g šećera
- Vanilin šećer (opciono)
- Voda
- Malo brašna
Priprema:
U šerpu stavite mleveni mak, šećer i vanilin šećer. Dodajte vodu toliko da dobijete gustu masu sličnu smesi za palačinke. Stavite smesu na šporet i pustite da proključa. Nije potrebno dugo kuvati, samo je dovoljno da proključa. Sklonite s vatre.
Pripremite tepsiju tako što ćete posuti dno tankim slojem brašna ili staviti pek-papir.
Ređajte kore za pitu, svaku koru dobro premazujte vrućim filom od maka. Na svaku drugu ili treću koru rasporedite višnje. Na poslednju koru nakapajte malo vode.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C dok pita ne postane lepo zlatno smeđa.
Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi malo pre nego što je isečete na željene kocke.
Poslužite i uživajte u ukusu ove posne pite sa makom i višnjama.
Prijatno!