Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Posna pita sa pečurkama i prazilukom

Posna pita sa pecurkama

Sastojci:

Za fil:

  • 500 g pečuraka (šampinjoni ili vrganji)
  • 2 praziluka (beli deo)
  • 3 kašike ulja
  • So i biber (po ukusu)

Za koru:

  • 500 g tankih kora za pitu
  • 100 ml ulja (za premazivanje)
  • 200 ml mineralne vode

Priprema:

Pečurke operite i sitno iseckajte, a praziluk isecite na tanke kolutove. Na ulju propržite praziluk dok ne omekša, zatim dodajte pečurke i dinstajte dok ne ispari višak tečnosti. Začinite solju i biberom po ukusu. Ostavite fil da se malo ohladi.

Uzmite po dve posne kore za pitu i svaku premažite uljem. Na drugi sloj ravnomerno rasporedite fil i urolajte. Ponovite postupak dok ne potrošite sav fil i kore. Poređajte rolne u podmazan pleh. Premažite pitu ostatkom ulja i prelijte mineralnom vodom da kore budu mekane i sočne.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 30-40 minuta, dok pita ne dobije zlatnu boju.

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: