Sastojci:
Za fil:
- 500 g pečuraka (šampinjoni ili vrganji)
- 2 praziluka (beli deo)
- 3 kašike ulja
- So i biber (po ukusu)
Za koru:
- 500 g tankih kora za pitu
- 100 ml ulja (za premazivanje)
- 200 ml mineralne vode
Priprema:
Pečurke operite i sitno iseckajte, a praziluk isecite na tanke kolutove. Na ulju propržite praziluk dok ne omekša, zatim dodajte pečurke i dinstajte dok ne ispari višak tečnosti. Začinite solju i biberom po ukusu. Ostavite fil da se malo ohladi.
Uzmite po dve posne kore za pitu i svaku premažite uljem. Na drugi sloj ravnomerno rasporedite fil i urolajte. Ponovite postupak dok ne potrošite sav fil i kore. Poređajte rolne u podmazan pleh. Premažite pitu ostatkom ulja i prelijte mineralnom vodom da kore budu mekane i sočne.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C oko 30-40 minuta, dok pita ne dobije zlatnu boju.
Prijatno!