Sastojci:
- 16 tankih kora
- 2 tegle višanja bez koštica ili 750 g svežih višanja
- 1 šolja mlevenih oraha ili prezli
- 3-4 kašike šećera
- Ulje za premazivanje kora
Priprema:
Ako koristite višnje iz tegle, dobro ih ocedite. Ako koristite sveže višnje, operite ih, odstranite koštice i ocedite višak tečnosti. Pomešajte višnje sa mlevenim orasima (ili prezlama) i šećerom.
Odvojite četiri kore i postavite ih jednu preko druge. Svaku koru premažite sa malo ulja, osim poslednje kore.
Na poslednju koru stavite deo fila od višanja i oraha (ili prezli), a zatim pažljivo zamotajte koru. Napravite četiri takve jufke.
Pite stavite da se peku na umerenoj vatri (prethodno zagrejanoj rerni) oko 40 minuta, ili dok kore ne postanu lepo zlatno smeđe.
Pre posluživanja, pospite pitu šećerom u prahu.
Prijatno!