Sastojci:
• 1 l sojinog mleka
• 3 kesice pudinga od vanile
• 120 g margarina
• 100 g posne bele čokolade
• 3 kašike šećera
• 180 g kokosa
• 200 g posnog mlevenog keksa
• 1 pakovanje posnog keksa
• sok od pomorandže
Priprema:
Pomešajte puding sa šećerom i 300 ml mleka tako da ne ostanu grudvice. Preostalo mleko zagrejte i dodajte puding. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Dodajte posnu belu čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Sklonite sa šporeta i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Umočite keks u sok od pomorandže i poređajte u kalup. U ohlađeni puding dodajte margarin sobne temeprature koji ste prethodno umutili. Podelite smesu na dva jednaka dela, pa u jedan dodajte kokos, a u drugi mleveni keks i dobro sjedinite. U kalup preko keksa sipajte prvo fil sa keksom, pa sa kokosom. Ostavite tortu preko noći u frižideru. Možete da je ukrasite kokosom ili po vašoj želji.
Prijatno!