Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Posna Šeherezada torta

Posna Šeherezada torta

Sastojci:

Za fil od karamela:

1 litar sojinog mleka

5 kašika šećera

120 g pudinga od karamele

Za krem:

  • 200 g posne slatke pavlake
  • 250 g margarina

Za čokoladni preliv:

  • 200-300 g posne čokolade
  • 5 kašika ulja

Za slojeve:

  • 400 g posnog keksa

Dodatno:

  • 50 g šećera u prahu
  • Mleveni orasi za dekoraciju (opciono)

Priprema:

Sipajte 800 ml sojinog mleka u šerpu i zagrejte ga. U odvojenoj posudi, pomešajte 120 g pudinga od karamele sa 5 kašika šećera i preostalih 200 ml sojinog mleka. Pazite da nema grudvica. Dodajte ovu smesu u zagrejano mleko i kuvajte dok se fil ne zgusne, neprestano mešajući. Sklonite fil sa šporeta i prekrijte ga providnom folijom. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Umutite margarin sobne temperature i dodajte ohlađeni karamel fil. Dobro sjedinite sve sastojke mikserom.

Otopite čokoladu sa 5 kašika ulja kako biste dobili glatku smesu.

U posebnoj posudi umutite posnu slatku pavlaku sa šećerom u prahu.

Složite keks u tepsiju. Premažite preko keksa istopljenu čokoladu i stavite tepsiju u frižider na oko 10 minuta kako bi se čokolada stegnula.

Preko čekoladnog sloja premažite karamel fil, a zatim sloj umućene slatke pavlake. Ponavljajte ovaj postupak dok ne utrošite sve sastojke. Poslednji sloj treba da bude umućena slatka pavlaka.

Stavite tortu u frižider i ostavite je tamo preko noći kako bi se dobro stegla.

Po želji, dekorišite tortu mlevenim orasima.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: