Sastojci:
Za fil od karamela:
1 litar sojinog mleka
5 kašika šećera
120 g pudinga od karamele
Za krem:
- 200 g posne slatke pavlake
- 250 g margarina
Za čokoladni preliv:
- 200-300 g posne čokolade
- 5 kašika ulja
Za slojeve:
- 400 g posnog keksa
Dodatno:
- 50 g šećera u prahu
- Mleveni orasi za dekoraciju (opciono)
Priprema:
Sipajte 800 ml sojinog mleka u šerpu i zagrejte ga. U odvojenoj posudi, pomešajte 120 g pudinga od karamele sa 5 kašika šećera i preostalih 200 ml sojinog mleka. Pazite da nema grudvica. Dodajte ovu smesu u zagrejano mleko i kuvajte dok se fil ne zgusne, neprestano mešajući. Sklonite fil sa šporeta i prekrijte ga providnom folijom. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Umutite margarin sobne temperature i dodajte ohlađeni karamel fil. Dobro sjedinite sve sastojke mikserom.
Otopite čokoladu sa 5 kašika ulja kako biste dobili glatku smesu.
U posebnoj posudi umutite posnu slatku pavlaku sa šećerom u prahu.
Složite keks u tepsiju. Premažite preko keksa istopljenu čokoladu i stavite tepsiju u frižider na oko 10 minuta kako bi se čokolada stegnula.
Preko čekoladnog sloja premažite karamel fil, a zatim sloj umućene slatke pavlake. Ponavljajte ovaj postupak dok ne utrošite sve sastojke. Poslednji sloj treba da bude umućena slatka pavlaka.
Stavite tortu u frižider i ostavite je tamo preko noći kako bi se dobro stegla.
Po želji, dekorišite tortu mlevenim orasima.
Prijatno!