Sastojci:
- 2 šoljice pirinča
- 3 pune kašike kristal šećera
- 1 kašičica cimeta
- 500 g tankih kora za pitu
- 3 kašike ulja
Priprema:
Pirinač očistite i sipajte ga u posudu za kuvanje. Nalijte ga vodom tako da nivo vode bude viši za dva prsta. Kada pirinač provri, smanjite vatru na minimum, poklopite ga i ostavite da nabubri i upije svu vodu. Kuvanom pirinču dodajte šećer i cimet. Pomešajte dobro.
Pomešajte ulje sa 2 dl vode.
Na radnu površinu stavite jednu koru za pitu, poprskajte je mešavinom ulja i vode. Preko stavite drugu koru i ponovite postupak poprskavanja. Prekrijte trećom korom i nanesite fil sa pirinčem na gornju koru.
Kore urolajte u jufku i stavite u podmazan pleh za pečenje. Na isti način napravite i ostale jufke. Jufke složene u plehu takođe poprskajte vodom i uljem.
Pitu stavite da se peče u rerni zagrejanoj na 200°C oko 35 minuta.
Prijatno!