Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Posna slatka pita sa pirinčem

Posna pita

Sastojci:

  • 2 šoljice pirinča
  • 3 pune kašike kristal šećera
  • 1 kašičica cimeta
  • 500 g tankih kora za pitu
  • 3 kašike ulja

Priprema:

Pirinač očistite i sipajte ga u posudu za kuvanje. Nalijte ga vodom tako da nivo vode bude viši za dva prsta. Kada pirinač provri, smanjite vatru na minimum, poklopite ga i ostavite da nabubri i upije svu vodu. Kuvanom pirinču dodajte šećer i cimet. Pomešajte dobro.

Pomešajte ulje sa 2 dl vode.

Na radnu površinu stavite jednu koru za pitu, poprskajte je mešavinom ulja i vode. Preko stavite drugu koru i ponovite postupak poprskavanja. Prekrijte trećom korom i nanesite fil sa pirinčem na gornju koru.

Kore urolajte u jufku i stavite u podmazan pleh za pečenje. Na isti način napravite i ostale jufke. Jufke složene u plehu takođe poprskajte vodom i uljem.

Pitu stavite da se peče u rerni zagrejanoj na 200°C oko 35 minuta.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: