Sastojci:
- 300g mekog brašna
- 200ml ključale vode
- Prstohvat soli
- Ulje za prženje
Priprema:
U veliku posudu stavite prstohvat soli, pa prelijte ključalom vodom. Promešajte, a zatim postepeno dodajte meko brašno. Mesite masu dok ne postane kompaktna. Kada dobijete tvrdu masu, zamesite je dok postane glatka.
Podelite testo na 8 delova i oblikujte ih u loptice. Pokrijte krpom i ostavite da odstoji nekoliko minuta dok pripremate tiganj i ulje.
U tiganj sipajte oko 1cm ulja i ostavite da se zagreje.
Razvucite loptice pomoću oklagije u krugove željene debljine.
Kada se ulje zagreje, spustite prvu lepinjicu u tiganj. Kada se podigne na površinu, prelijte je uljem. Okrećite lepinjice kada se naduvaju, svaka strana bi trebala da se prži oko 15 sekundi.
Stavite ih na ubrus da se ohlade i upiju višak masnoće.
Prijatno!