Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Posne krofne

Posne krofne

Sastojci:

  • 900 g brašna
  • 500 ml mlake vode
  • 3 kašičice suvog kvasca
  • 100 ml ulja
  • 1 kašika sirćeta
  • Rendana kora jednog limuna
  • 1/2 kašičice soli

Priprema:

Uzmite 500 ml mlake vode i u nju razmutite 3 kašičice suvog kvasca i jednu kašiku sirćeta. Ostavite da kvasac proradi. Kada kvasac proradi, dodajte u posudu 100 ml ulja, rendanu koricu jednog limuna i pola kašičice soli. Sve dobro izmešajte, a zatim postepeno dodajte 900 g brašna. Mešajte dok ne dobijete fino, meko i glatko testo (može da koristite mikser).

Ostavite testo da nakvasa, zatim ga premesite i rastanjite oklagijom. Testo poprskajte mlakom vodom, pa ga preklopite kao kad pravite lisnato testo. Preklopite krajeve kao knjigu. Tada ostavite testo da odmara 15 minuta. Ovaj postupak ponovite 3 puta.

Zatim stavite testo na površinu posutu brašnom, rastanjite ga na debljinu od 1 cm, i čašom vadite oblike. Kada krofne nakvasaju, zagrejte ulje i pržite krofne na uobičajen način.

Po želji, ove krofne možete filovati ili posuti šećerom.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: