Sastojci:
• 500 g makarona,
• 500 g šampinjona,
• 100 g graška,
• 2 čena belog luka,
• 1 glavica crnog luka,
• 1 čaša belog vina,
• 1 kašika brašna,
• 2 kašike biljnog margarina,
• 1/2 čaše ulja,
• so.
Priprema:
Na vrućem ulju propržiti sitno iseckan beli i crni luk, pa dodati očišćene i isečene šampinjone i sitno iseckan peršunov list. Pržiti dok ne ispari sva tečnost iz povrća. Doliti vino i dodati brašno razmućeno u dve kašike vode.
Na kraju dodati probaren (ili smrznut) grašak i kuvati na umerenoj vatri još pola sata.
U međuvremenu obariti makarone u slanoj vodi, ocediti ih, staviti u činiju, pa preliti otopljenim margarinom i sosom od pečuraka i graška.
Prijatno!