Posne punjene paprike

Posne punjene paprike

Sastojci:

  • 8-10 crvenih paprika srednje veličine
  • po potrebi ulje
  • 1 paradajz

Za fil:

  • 100 g pirinča
  • 2 kašike ulja
  • 1 manji crni luk
  • 25 g sojinih ljuspica
  • 25 g mix pahuljica (ovsenih, raženih i ječmenih)
  • ½ kašičice soli
  • ½ kašičice bibera
  • ½ kašičice mlevene začinske paprike – može ljuta
  • ½ kašičice mlevenog sušenog povrća
  • malo seckanog peršuna – može i suvi

Priprema:

Oprati paprike, obrezati oko peteljki, izvaditi semenke i ostaviti sa strane. Pirinač staviti da se kuva i za to vreme na malo ulja propržiti iseckani crni luk da svene pa skloniti sa vatre. Kada je pirinač skuvan „al dente“, preliti ga hladnom vodom i procediti. U prethodno propržen luk dodati proceđeni pirinač, sojine ljuspice, mix pahuljica i začine. Po želji u fil se može dodati još malo ulja.

Paprike puniti pripremljenim filom, svaku zatvoriti kolutićem paradajza, staviti u vatrostalnu posudu ili pleh za pečenje i preliti uljem. Peći u rerni na 200 stepeni 30 minuta, potom ih okrenuti i peći još 30 minuta.

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: