Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Posne sarme sa šampinjonima

Posne sarme

Sastojci: 

  • 1 glavica kiselog kupusa
  • 500 g šampinjona ili mešavine pečuraka (iseckanih)
  • 1 šolja pirinča
  • 1 glavica crnog luka (sitno iseckana)
  • 2 čena belog luka (sitno iseckana)
  • 1 šargarepa (rendana)
  • 1 kašika mlevene paprike
  • So, biber po ukusu
  • 2 kašike ulja
  • 1 lovorov list
  • 1 kašika paradajz pirea
  • Voda ili povrtni bujon

Priprema:

Zagrejte ulje u tiganju i propržite crni i beli luk dok ne omekšaju. Dodajte rendanu šargarepu i šampinjone (ili mešavinu pečuraka), pa pržite dok pečurke ne puste tečnost i smesa ne omekša.

Dodajte pirinač i pržite nekoliko minuta dok pirinač ne postane providan. Ubacite mlevenu papriku, so i biber po ukusu. Dobro promešajte.

Sa glavice kiselog kupusa pažljivo skinite listove i razdvojite ih. Ako su listovi preveliki, iseckajte ih na manja parčad. Na svaki list stavite po kašiku pripremljenog nadeva i uvijte sarmice.

U veliku šerpu poređajte sarmice, stavljajući između njih lovorov list. Na vrh dodajte kašiku paradajz pirea.

Nalijte dovoljno vode ili bujona da prekrije sarme.

Poklopite šerpu i kuvajte na laganoj vatri oko 1.5 do 2 sata, dok pirinač ne omekša, a kupus ne postane mek.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: