Sastojci:
- 250g posnih špageta
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 crni luk, sitno iseckan
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 1/2 šolje crnog vina
- 1 konzerva pasiranih paradajza (oko 400g)
- 1 kašičica sušenog bosiljka
- 1/2 kašičice sušenog origana
- So i biber po ukusu
- Sveži peršun za dekoraciju
Priprema:
Skuvajte posne špagete prema uputstvu na pakovanju. Ocedite kuvane špagete i ostavite ih sa strane.
U dubokoj šerpi, zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte sitno iseckan crni luk i beli luk u šerpu i dinstajte dok ne postanu staklasti, što traje oko 3-4 minuta. Dodajte crno vino u šerpu i kuvajte nekoliko minuta dok alkohol ispari, a vino postane mirišljavo. Potom, dodajte pasirane paradajze, sušeni bosiljak, sušeni origano, so i biber prema ukusu.
Promešajte sve sastojke i pustite da se sos kuva na niskoj vatri oko 10-15 minuta kako bi se ukusi sjedinili.
Kada je sos gotov, prelijte ga preko kuvanih špageta.
Po želji, dekorišite svežim peršunom.
Prijatno!