Sastojci:
- 12 komada kriški hleba (od domaćeg hleba)
- 2 čena belog luka
- 4 paradajza
- 1 struk bosiljka
- maslinovo ulje za premazivanje
- so za posipanje
Priprema:
Za pripremu brusketa možete koristiti duguljasti hleb/francuski hleb ili domaći hleb (po želji može da bude i sa semenkama). Isecite ga na male kriške (ni tanke, ni mnogo široke).
Poređajte hleb u pleh, obložen papirom za pečenje. Odozgo namažite maslinovim uljem.
Bruskete pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 10 minuta, dok ne dobiju zlatnu koricu.
Nakon što ih izvadite iz rerne, dok su još topli, namažite ih odozgo sa 1-2 čena belog luka (oljuštena i isečena na dva dela). Na taj način dajete integralnom hlebu neverovatan miris i ukus belog luka.
Dok se kriške peku, oljuštite i isecite 3-4 srednja paradajza na kockice. Promešajte sa svežim listićima bosiljka, takođe iseckanim.
Rasporedite smesu na pečene kriške i pospite sa soli.
Po želji ukrasite celim svežim listovima bosiljka, servirajte sveže i hrskave.
Prijatno!