Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Posni brusketi

Posni brusketi

Sastojci:

  • 12 komada kriški hleba (od domaćeg hleba)
  • 2 čena belog luka
  • 4 paradajza
  • 1 struk bosiljka
  • maslinovo ulje za premazivanje
  • so za posipanje

Priprema:

Za pripremu brusketa možete koristiti duguljasti hleb/francuski hleb ili domaći hleb (po želji može da bude i sa semenkama). Isecite ga na male kriške (ni tanke, ni mnogo široke).

Poređajte hleb u pleh, obložen papirom za pečenje. Odozgo namažite maslinovim uljem.

Bruskete pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 10 minuta, dok ne dobiju zlatnu koricu.

Nakon što ih izvadite iz rerne, dok su još topli, namažite ih odozgo sa 1-2 čena belog luka (oljuštena i isečena na dva dela). Na taj način dajete integralnom hlebu neverovatan miris i ukus belog luka.

Dok se kriške peku, oljuštite i isecite 3-4 srednja paradajza na kockice. Promešajte sa svežim listićima bosiljka, takođe iseckanim.

Rasporedite smesu na pečene kriške i pospite sa soli.

Po želji ukrasite celim svežim listovima bosiljka, servirajte sveže i hrskave.

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: