Za tortilje:
- 1/3 kocke kvasca
- pola šolje tople vode
- 1 kašičica šećera
- 5 šolja glatkog brašna
- pola šolje ulja
- 1,5 šolja tople vode
Za nadev:
- 450g smrznute meksičke mešavine (crveni pasulj, kukuruz šećerac, crvena paprika, zelena boranija, šargarepa)
- 2 konzerve tunjevine
- 1 crni luk
- 1 čen seckanog belog luka
- biber i so
- čili papričica
- origano
- posni kačkavalj
Za sos:
- 5 kašika posnog majoneza
- 1,5 kašika senfa
- limunov sok
- 2 čena sitno seckanog belog luka
- origano
Priprema tortilja:
U pola šolje tople vode staviti kvasac i šećer. Kada kvasac nadođe, staviti u posudu sa brašnom i zamesiti testo. Prekriti testo krpom i ostaviti oko pola sata. Potom premesiti testo i praviti male loptice, pa oklagijom razvući u krug. Zagrejati tiganj, četkicom premazati sa malo ulja i staviti tortilju da se ispeče. Kada porumeni, okrenuti da se zapeče i sa druge strane. Pošto se ispekla, staviti tortilju na tanjir obložen kesom i zatvoriti je, da bi tortilja bila mekana.Ponoviti postupak sa svim preostalim testom.
Priprema nadeva:
U pola šolje tople vode staviti kvasac i šećer. Kada kvasac nadođe, staviti u posudu sa brašnom i zamesiti testo. Prekriti testo krpom i ostaviti oko pola sata. Potom premesiti testo i praviti male loptice, pa oklagijom razvući u krug. Zagrejati tiganj, četkicom premazati sa malo ulja i staviti tortilju da se ispeče. Kada porumeni, okrenuti da se zapeče i sa druge strane. Pošto se ispekla, staviti tortilju na tanjir obložen kesom i zatvoriti je, da bi tortilja bila mekana. Ponoviti postupak sa svim preostalim testom.
Priprema sosa:
U posudu pomešati majonez, senf, iseckani beli luk, limun i origano. Tortilju premazati sosem, pa preko staviti nadev od tune i povrća, narendati posni kačkavalj i urolati.
Prijatno!