Sastojci:
- 3 zrele banane
- 100 g šećera
- 100 ml ulja
- 200 ml vode
- 250 g brašna
- 2 kašike kakaoa u prahu
- 1 kesica praška za pecivo
- 100 g mlevenih oraha
- Prstohvat soli
Za glazuru:
- 100 g posne čokolade
- 2 kašike ulja
Priprema:
U činiji izgnječite banane viljuškom dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte šećer, ulje i vodu, pa dobro promešajte. U drugoj posudi pomešajte brašno, kakao, prašak za pecivo, prstohvat soli i mlevene orahe.
Suve sastojke postepeno dodajte u mokru smesu, mešajući dok ne dobijete glatko testo bez grudvica.
Izlijte smesu u podmazan pleh ili obložen papirom za pečenje.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 30-40 minuta, dok čačkalica ne izađe čista.
Ako koristite glazuru, otopite posnu čokoladu sa uljem na pari i prelijte ohlađeni kolač.
PRIJATNO!