Sastojci:
- 5-6 krompira
- 1 glavica luka
- 1 šargarepa
- 1 mali patlidžan
- 1 mala tikvica
- 1 šoljica konzervisanog graška
- 1 šoljica konzervisanog kukuruza
- 1 crvena paprika
- 1 zelena paprika
- 3 paradajza
- 1 šaka bamije
- So po ukusu
- 1 kašičica aleve paprike
- 1 kašika brašna
- Ulje
Priprema:
Oljuštite i grubo naseckajte krompire, pa ih stavite na dno glinenog đuveča. Luk isecite na polumesece, patlidžan i tikvicu na kockice, a crvenu i zelenu papriku i šargarepu na krupnije komade. Pomešajte naseckano povrće sa graškom, kukuruzom i opranom bamijom. Dodajte sitno iseckane paradajze. Sjedinjeno povrće rasporedite preko krompira u đuveču. Pospite brašno, alevu papriku i so.
Prelijte uljem i dodajte oko šolju i po vode.
Đuveč pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 220°C dok povrće ne omekša i ne dobije lepu zlatnu boju.