Posni đuveč sa povrćem

Posni đuveč

Sastojci:

  • 5-6 krompira
  • 1 glavica luka
  • 1 šargarepa
  • 1 mali patlidžan
  • 1 mala tikvica
  • 1 šoljica konzervisanog graška
  • 1 šoljica konzervisanog kukuruza
  • 1 crvena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 3 paradajza
  • 1 šaka bamije
  • So po ukusu
  • 1 kašičica aleve  paprike
  • 1 kašika brašna
  • Ulje

Priprema:

Oljuštite i grubo naseckajte krompire, pa ih stavite na dno glinenog đuveča. Luk isecite na polumesece, patlidžan i tikvicu na kockice, a crvenu i zelenu papriku i šargarepu na krupnije komade. Pomešajte naseckano povrće sa graškom, kukuruzom i opranom bamijom. Dodajte sitno iseckane paradajze. Sjedinjeno povrće rasporedite preko krompira u đuveču. Pospite brašno, alevu papriku i so.

Prelijte uljem i dodajte oko šolju i po vode.

Đuveč pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 220°C dok povrće ne omekša i ne dobije lepu zlatnu boju.

 



Tagovi:
Pročitajte još: