Sastojci:
Kora:
- 200 g posnih keksića,
- 100 g biljnog margarina (otopljenog).
Fil:
- 200 g posne čokolade,
- 200 g krema od lešnika,
- 100 g posnog krem sira,
- 100 ml posnog mleka.
Dekoracija:
- 50 g lešnika (naseckanih),
- 50 g posne čokolade.
Priprema:
U blenderu ili seckalici sameljite posne keksiće dok ne postanu sitne mrvice. Dodajte otopljeni biljni margarin i dobro promešajte. Smesu rasporedite po dnu okruglog kalupa za torte, blago pritiskajući da se formira kompaktna kora. Stavite u frižider dok pripremate fil.
U posudi, otopite posnu čokoladu na pari. Dodajte posni krem od lešnika, posni krem sir i posno mleko. Dobro promešajte sve sastojke dok ne dobijete glatku smesu.
Prelijte fil preko pripremljene kore i poravnajte površinu. Stavite kolač u frižider da se dobro ohladi i stegne, najbolje preko noći.
Pre služenja, dekorišite kolač posnim naseckanim lešnicima i posnom čokoladom.
Prijatno!