Sastojci:
- 2 šolje brašna,
- 1 kašičica praška za pecivo,
- 1/2 kašičice sode bikarbone,
- prstohvat soli,
- 1/2 šolje ulja,
- 1 šolja smeđeg šećera,
- 3 zrele banane,
- sok i korica od 1 limuna,
- 1 kašičica ekstrakta vanile.
Za glazuru:
- 1 šolja šećera u prahu,
- sok od pola limuna.
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Pripremite pleh za pečenje, obložite ga papirom za pečenje ili ga blago podmažite.
U velikoj činiji, prosejte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i prstohvat soli.
U drugoj činiji, pomešajte ulje i smeđi šećer dok se dobro ne sjedini. Dodajte izgnječene banane, sok i koricu limuna, i ekstrakt vanile u smesu sa šećerom i uljem. Dobro promešajte. Postepeno dodajte suve sastojke mokrim sastojcima i mešajte dok se svi sastojci ne sjedine i formira glatko testo.
Sipajte testo u pripremljeni pleh i poravnajte površinu.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 30-35 minuta, ili dok čačkalica umetnuta u sredinu kolača ne izađe čista.
Kada se kolač ohladi, možete napraviti glazuru mešanjem posnog šećera u prahu i soka od limuna. Prelijte glazuru preko kolača.
Prijatno!