Sastojci:
- 2 šolje brašna,
- 1 šolja šećera,
- 1/2 šolje kakao praha,
- 1 kašičica sode bikarbone,
- 1/2 kašičice praška za pecivo,
- 1/2 šolje biljnog ulja,
- 1 šolja biljnog mleka (sojino, bademovo, ovseno),
- 1 šolja svežih borovnica,
- 2 kivija, oljuštena i isečena na kockice,
- 1/2 šolje tamne čokolade, iseckane na komadiće,
- 1 kašika vanilinog ekstrakta,
- prstohvat soli.
Priprema:
Zagrejte rernu na 180°C i podmažite kalup za pečenje. U velikoj posudi pomešajte brašno, šećer, kakao prah, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i so. Dodajte biljno ulje, biljno mleko i vanilin ekstrakt, pa dobro promešajte dok ne dobijete glatku smesu.
Lagano umešajte borovnice, kivi i komadiće čokolade.
Smesu prelijte u pripremljen kalup za pečenje.
Pecite u zagrejanoj rerni oko 35-40 minuta, ili dok čačkalica umetnuta u sredinu kolača ne izađe čista.
Ostavite kolač da se ohladi pre nego što ga isečete i poslužite.
PRIJATNO!