Posni kolač sa jabukama

Posni kolač sa jabukama

Sastojci:

  • 1 kg jabuka
  • 2 kašičice soda bikarbone
  • šolja kristal šećera
  • ½ isceđenog limuna
  • kesica vanilin šećera
  • ½ šolje ulja
  • 2 šolje belog brašna (može integralno)

Prirema:

Najpre je potrebno da oljušite i očistite jabuke od koštica. Zatim stavite u posudu i dodate sok od limuna. Izrendajte ih u istoj posudi, a zatim procedite preostalu tečnost. Tu tečnost koristite za sok. Potom dodajte kašičicu soda bikarbone. Zatim šolju kristal šećera i vanilin šećer.

Sve zajedno promešajte i neka odstoji barem 30 minuta. Onda dodajte ½ šolje ulja i brašna. Važno je da sve dobro promešate da se masa lepo sjedini.

Sada naspite smesu u nauljen pleh posut brašnom. Možete koristi i papir za pečenje.

Pleh stavite u prethodno zagrejanu rernu i pecite na 180 stepeni.

Posni kolač sa jabukama peče se od 20 do 30 minuta, zavisi od rerne.

Nije nužno, ali možete ga posuti šećerom u prahu ili premazati domaćim džemom. Mnogi recepti sadrže ovu opciju.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: