Sastojci za krem:
- 2/3 šolje sirovog indijskog oraha
- 4 kašike limunovog soka
- 4 kašike meda ili slada
- 1 kašika kokosovog brašna
Sastojci za voćni fil:
- 1 šolja zamrznutih borovnica
- 2 kašike čia semenki
Priprema:
U blenderu ili seckalici, kombinujte sirove indijske orahe, limunov sok, med i kokosovo brašno. Blendajte sastojke dok ne dobijete glatku kremastu smesu. Dodajte kašiku kokosovog brašna u smesu i blendajte još malo kako biste postigli željenu teksturu.
Sipajte pripremljeni krem u čaše ili posude koje planirate koristiti za serviranje mini čizkejka.
Na tihoj vatri u posudi, kuvajte zamrznute borovnice, povremeno mešajući, oko 10 minuta. Kuvajte dok masa ne postane slična džemu.
Dodajte semenke čia u kuvane borovnice i dobro promešajte. Ostavite smesu da se malo ohladi.
Rasporedite borovnički fil preko pripremljenog krema u čašama.
Stavite čaše u frižider i ostavite da se sve stegne najmanje 4 sata ili preko noći.
Pre posluživanja, ukrasite mini čizkejk sa svežim borovnicama ili po želji.
Prijatno!