Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Posni nedeljni ručak

Recept

Džumbus paprikaš

Potrebni sastojci:

  • 1 praziluk
  • 1 šargarepa
  • 4 sveže paprike
  • 3 krompira
  • 3 paradajza
  • so, biber, suvi začin, lovorov list, malo mlevene paprike, ulje

Priprema:

Praziluk iseći na tanke kolutove i propržiti na ulju, dodati šargarepu isečenu na krugove, zatim isečenu papriku i sve pržiti dok ne omekša, zatim dodati na listiće isečen krompir i lovorov list. Dodati malo mlevene paprike i malo vode i ostaviti da se krčka oko 30 min. Dodati oljušten i isečen paradajz, suvi začin, so, biber. Ostaviti malo tečnosti. 

 

Posna španska pita

 

Potrebni sastojci:

  •  200 g posnog biljnog sira
  •  1 šoljica ulja
  •  1 šoljica brašna
  •  1 šoljica kukuruznog brašna
  •  1 prašak za pecivo
  •  100 g crvene paprike
  •  100 g zelenih maslina
  •  1 šoljica kisele vode
  •  soli po ukusu 

 

Priprema:

Biljni sir narendati, crvenu papriku i masline iseckati na sitne kockice, sve ostale sastojke izmešati i izliti u tepsiju. Peći 20 min u zagrejanoj pećnici.

 

Posna čoko baklava

 

Potrebni sastojci: 

  • posne kore za baklavu
  • 100 g posne čokolade
  • 100 g griza
  • 200 g oraha
  • 250 g posnog margarina

Za preliv: 

  • 500 g šećera
  • 4 dl vode
  • 3 vanilin šećera
  • sok od pola limuna

Priprema:

Prvo skuvati preliv za baklavu sa šećerom, vanilin šećerom, vodom i sokom od limuna. Nakon 3-4 minuta ključanja skloniti sa vatre i ostaviti preliv za baklavu da se potpuno ohladi.U činiji sjediniti mlevene orahe, griz, i izrenadnu čokoladu, sve to zajedno izmešati. Ređati po 3 kore, jedna na drugu, pa ih presaviti na pola, a na krajeve staviti tri kašike fila, zatim umotati počev od strane na kojoj se nalazi fil i ređati u pleh. Poređati ih i iseći na jednake delove, zatim sve preliti otopljenim margarinom i peći 20 minuta na 200 stepeni (gotove su kad požute). Preliti hladnim prelivom vrelu baklavu (plivaju u tom filu, ali posle upiju).

 

Tagovi:
Pročitajte još: