Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Posni nedeljni ručak

Posni nedeljni ručak

Rolat u oblandi sa tunjevinom i ajvarom

 

Potredni sastojci za jedan rolat:

  • 1 tunjavina dobro ocedjena od masnoće
  • 2 kašike ajvara
  • 100 gr posnog majoneza
  • 1 veći krompir
  • 1 veća šargarepa

Priprema:

Pokvasiti krpu pa na nju staviti oblandu i krajeve krpe preklopiti. Ostaviti da oblanda omekani, a za to vreme pripremati fil. Krompir i šargarepu skuvati i izrendati. Dodati tunjevinu, majonez, ajvar, posoliti po ukusu. Sve sjediniti i ovim nadevom premazati oblandu. Uviti i ostaviti u fržider da se stegne. Ako vam je oblanda kada je izvadite iz frižidera mokra i dalje onda je ostavite na sobnoj temperaturi ili na negde gde je toplije da se osuši.

Posna ruska salata na integralnom tostu

Potrebni sastojci:

  • 150 gr kiselih krastavčića
  • mešavina povrća
  • 200 gr posnog majoneza
  • so po ukusu

Priprema:

Skuvati povrće, dobro ga ohladiti i ocediti. Dodati sitno iseckane krastavčiće, majonez i so, pa promešati. Ostaviti malo u frižideru. Uzeti integralni tost hleb i svako parče preseći na 4 dela. Na svaki komadić hleba staviti po kašičicu ruske salate pa išarati sa kečapom i posnim majonezom.

Krompir preliven sosom od pečuraka

Potrebni sastojci: 

  • 600 g krompira
  • 1 velika glavica crnog luka
  • 2 kašike pirinča
  • 2 kašike instant sosa od pečuraka
  • 2 kašike kukuruznog brašna
  • 4 čena seckanog belog luka
  • malo začina, peršunov list, so, biber, ulje

Priprema: 

Tepsiju podmazati uljem. U činiji iseći krompir na listiće, dodati malo začina, peršunov list, biber, ulje, beli luk i kukuruzno brašno. Sve dobro izmešati pa polovinu ređati u pleh. U sredinu staviti opran pirinač, luk isečen na krugove i drugu polovinu krompira. U činiji gde je bio krompir dodati 300 ml vode i u nju dodati instant supu iz kesice, dobro izmešati pa preliti krompir. Još malo preliti krompir uljem i peći na 220 stepeni oko 50 min da lepo porumeni.

Posni čupavci

Potrebni sastojci:

  • 35 supenih kašika vode,
  • 30 supenih kašika brašna,
  • 20 supenih kašika šećera,
  • 25 supenih kašika ulja,
  • kesica i po praška za pecivo,
  • 200 g kokosa.

Sastojci za glazuru:

  • 50 g kakao praha
  • 50 g posne čokolade
  • 1 dl vode
  • 200 g posnog margarina
  • 150 g šećera

Priprema:

Izmešati brašno i prašak za pecivo, pa dodati 20 kašika šećera, 25 kašika ulja i 35 kašika vode (ulje i vodu sastavite pa onda dodajte brašnu). Umutiti mikserom pa sipati u podmazan pleh. Peći 15-20 minuta na 180°C. Potrebno je da blago porumeni. U šerpici zagrejati mešavinu kakao praha i šećera razmućenu u 1 dl vode. Kada se to istopi dodati čokoladu i posni margarin i mešati da se izjednači masa. Kada se ohladi, ispečeni biskvit iseći na koce i umakati u mlaku glazuru od čokolade i kakao praha, pa uvaljati u kokos.

 

Tagovi:
Pročitajte još: