Sastojci:
- 1 manja glavica karfiola
- So po ukusu
- 150g brašna
- 1 dl piva
- 1 kašičica praška za pecivo
- ½ kašičice soli
- Ulje za prženje
Priprema:
Operite karfiol i izdvojite ga na manje cvetove. Kuvajte karfiol u kipućoj slanoj vodi oko 10 minuta, zatim ga ocedite i ostavite da se malo ohladi.
U međuvremenu, pripremite testo. U posudu za mešanje stavite pivo, brašno, prašak za pecivo i so. Koristeći mikser, promešajte sastojke dok ne dobijete gustu, ali ipak tečnu smesu.
U dubokom tiganju zagrejte ulje za prženje. Vodite računa da ulje bude dovoljno duboko. Umočite svaki cvet karfiola u pripremljeno testo, a zatim pržite u dubokom ulju dok ne postanu zlatno smeđi.
Pazite da ulje ne bude previše vruće kako biste izbegli prebrzo tamnjenje spoljašnjosti, dok unutra ostaje nepečeno.
Izvadite pohovani karfiol iz ulja i stavite ga na papirni ubrus kako bi se ocedio višak masnoće.
Prijatno!