Sastojci:
- 500 ml biljnog mleka (bademovo, sojino ili ovseno),
- 50 g kakao praha,
- 80 g šećera,
- 3 kašike kukuruznog skroba (gustina),
- 100 g crne čokolade (posne),
- 1 kašičica ekstrakta vanile,
- 150 g višanja (sveže ili iz kompota),
- 50 g usitnjenih oraha ili lešnika (opciono).
Priprema:
U šerpi zagrejte biljno mleko na srednjoj temperaturi. U posebnoj posudi pomešajte kakao prah, šećer i kukuruzni skrob. Kada mleko postane mlako, dodajte suve sastojke i mešajte dok ne počne da se zgušnjava. Kada se smesa zgusne, dodajte usitnjenu crnu čokoladu i vanilu, te mešajte dok se čokolada ne otopi i smesa ne postane potpuno glatka.
Puding sipajte u čaše ili posudice i ostavite da se hladi u frižideru 30 minuta. Pre služenja, dodajte višnje i pospite orasima ili lešnicima.
Poslužite hladno kao kremasti posni desert sa bogatim čokoladnim ukusom.
PRIJATNO!