Posni švarcvald puding

Posni Svarcvald kolac

Sastojci:

  • 500 ml biljnog mleka (bademovo, sojino ili ovseno),
  • 50 g kakao praha,
  • 80 g šećera,
  • 3 kašike kukuruznog skroba (gustina),
  • 100 g crne čokolade (posne),
  • 1 kašičica ekstrakta vanile,
  • 150 g višanja (sveže ili iz kompota),
  • 50 g usitnjenih oraha ili lešnika (opciono).

Priprema:

U šerpi zagrejte biljno mleko na srednjoj temperaturi. U posebnoj posudi pomešajte kakao prah, šećer i kukuruzni skrob. Kada mleko postane mlako, dodajte suve sastojke i mešajte dok ne počne da se zgušnjava. Kada se smesa zgusne, dodajte usitnjenu crnu čokoladu i vanilu, te mešajte dok se čokolada ne otopi i smesa ne postane potpuno glatka.

Puding sipajte u čaše ili posudice i ostavite da se hladi u frižideru 30 minuta. Pre služenja, dodajte višnje i pospite orasima ili lešnicima.

Poslužite hladno kao kremasti posni desert sa bogatim čokoladnim ukusom.

PRIJATNO!



Tagovi:
Pročitajte još: