Sastojci:
- 400 ml kokosovog mleka,
- 2 šolje višanja (izgnječene ili seckane),
- 1/2 šolje šećera,
- 1 kašičica ekstrakta vanile,
- 1/2 šolje posnih čokoladnih komadića.
Priprema:
U blenderu sjedinite kokosovo mleko, višnje, šećer i ekstrakt vanile. Blendajte dok ne dobijete glatku smesu. Prebacite smesu u posudu za zamrzavanje i stavite u zamrzivač na najmanje 4 sata ili preko noći.
Izvadite smesu iz zamrzivača i ostavite da se malo odledi na sobnoj temperaturi kako biste lakše kašikom vadili sladoled. Umešajte posne čokoladne komadiće u polu-smrznuti sladoled. Vratite smesu u zamrzivač i ostavite još najmanje 2 sata ili dok sladoled ne postane potpuno čvrst.
Poslužite posni Švarcvald sladoled u posudama ili posnim kornetima.
Prijatno!