Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Posni tart od malina i badema

Posni tart od malina

Sastojci:

Za koru:

  • 1 šolja mlevenih badema
  • 1 šolja mlevenih suvih urmi
  • 2 kašike otopljenog kokosovog ulja
  • Prstohvat soli

Za fil:

  • 2 šolje svežih malina
  • 1 šolja mlevenih badema
  • 1/2 šolje kokosovog mleka
  • 1/4 šolje sirupa od javorovog drveta ili agava sirupa
  • 1 kašika sveže ceđenog soka od limuna
  • Prstohvat soli

Priprema:

Zagrejte rernu na 180°C. U blenderu pomešajte mlevene  bademe, mlevene suve urme, otopljeno kokosovo ulje i prstohvat soli. Blendajte dok ne dobijete kompaktnu masu. Preselite smesu za koru u pleh za tart obložen papirom za pečenje i utisnite je ravnomerno na dno pleha.

Pecite koru u prethodno zagrejanoj rerni 10-12 minuta ili dok ne postane zlatno smeđa. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi.

U blenderu pomešajte maline, mlevene bademe, kokosovo mleko, sirup od javorovog drveta (ili agava sirup), sveže ceđeni sok od limuna i prstohvat soli. Blendajte dok ne dobijete glatku smesu. Prelijte fil preko ohlađene kore i poravnajte površinu.

Stavite tart u frižider najmanje 2 sata ili dok se fil dovoljno stegne.

Pre posluživanja, dekorišite malinama i bademima po želji.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: