Sastojci:
Za koru:
- 1 šolja mlevenih badema
- 1 šolja mlevenih suvih urmi
- 2 kašike otopljenog kokosovog ulja
- Prstohvat soli
Za fil:
- 2 šolje svežih malina
- 1 šolja mlevenih badema
- 1/2 šolje kokosovog mleka
- 1/4 šolje sirupa od javorovog drveta ili agava sirupa
- 1 kašika sveže ceđenog soka od limuna
- Prstohvat soli
Priprema:
Zagrejte rernu na 180°C. U blenderu pomešajte mlevene bademe, mlevene suve urme, otopljeno kokosovo ulje i prstohvat soli. Blendajte dok ne dobijete kompaktnu masu. Preselite smesu za koru u pleh za tart obložen papirom za pečenje i utisnite je ravnomerno na dno pleha.
Pecite koru u prethodno zagrejanoj rerni 10-12 minuta ili dok ne postane zlatno smeđa. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi.
U blenderu pomešajte maline, mlevene bademe, kokosovo mleko, sirup od javorovog drveta (ili agava sirup), sveže ceđeni sok od limuna i prstohvat soli. Blendajte dok ne dobijete glatku smesu. Prelijte fil preko ohlađene kore i poravnajte površinu.
Stavite tart u frižider najmanje 2 sata ili dok se fil dovoljno stegne.
Pre posluživanja, dekorišite malinama i bademima po želji.
Prijatno!