Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Potaž od bundeve

Potaž

Sastojci: 

  • 1 kg bundeve
  • 2 luka
  • maslinovo ulje
  • 2 jabuke
  • 2 čena belog luka
  • 10 g sveže žalfije
  • 200 g starog hleba
  • 50 g čedar sira
  • 1 povrtna kocka za supu
  • so i biber, po želji

Priprema:

Zagrejati rernu na 200 stepeni.

Oljuštiti bundevu, iseći na pola i izvaditi semenke, a zatim je iseći na komade srednje veličine. Iseći crni luk na kockice. Sve to sipati u veliki pleh za pečenje, pokapati sa dve kašike maslinovog ulja, a zatim peći 30 minuta ili dok bundeva ne omekša.

U međuvremenu, oljuštiti jabuke i izvaditi semenke, pa ih iseći na kriške, oljuštiti beli luk, ali ga ne seći. Kada istekne vreme (30 minuta), staviti sve u pleh sa nekoliko listova žalfije i peći još 10 minuta.

Hleb iseći na kockice i staviti u pleh, a zatim dodati preostale listove žalfije.

Preliti sve sa kašikom maslinovog ulja, i rasporediti u jedan sloj. Preko sitno narendati 20 g čedar sira i peći pet minuta ili dok ne porumeni i postane hrskavo.

Izvadite pleh sa bundevom iz rerne i staviti sve u veliki tiganj na srednje jaku vatru. Izmrviti kocku za supu, preliti sa 1 litrom ključale vode i izrendati preostali čedar sir.

Pustite da provri i kuvati nekoliko minuta, a zatim skloniti sa vatre i mešati dok ne postane glatko.

Začiniti, a zatim sipati u činije i na vrh staviti kockice prepečenog hleba (krutone) i hrskavu žalfiju. Po želji dodati par kapi maslinovog ulja.

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: