Potpisan memorandum o saradnji u projektu ″Reforma lokalnih finansija″

Predstavnici 33 opština i gradova u Srbiji potpisali su danas u Beogradu Memorandum o saradnji u okviru projekta “RELOF 2”, koji predviđa stručnu podršku lokalnim samoupravama u primeni principa dobre uprave u oblasti lokalnih javnih finansija, interne revizije i nadzor nad lokalnim javnim preduzećima.
Opština Odžaci je na ovom projektu učestvovala zajedno sa opštinom Bač i opštinom Bački Petrovac.
Memorandum su predstavnici opština i gradova potpisali sa zamenicom direktora Švajcarske kancelarije za saradnju Sibil Hegler i direktorkom projekta “RELOF 2” Anom Jolović. U ime opštine Odžaci Memorandum je potpisala predsednica Opštine mr Latinka Vasiljković.
Na današnjoj svečanosti prisutnima su se obratili i Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, v.d. zamenica direktora Švajcarske kancelarije za saradnju Sibil Hegler, v.d. pomoćnica ministra finansija Spomenka Vircburger, pomoćnica ministra privrede Dubravka Drakulić, predsednik opštine Osečina Dragan Aleksić, direktorka projekta RELOF2 dr Ana Jolović.
Učesnici na panelu su bili: Državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave dr Ivan Bošnjak, predsednik Saveta Državne revizorske institucije dr Duško Pejović, Rukovodilac Grupe za metodologiju rada i razvoj interne revizije Centralne jedinice za harmonizaciju Ministarstva finansija Zoran Živković i Načelnik gradske uprave za budžet i lokalni ekonomski razvoj grada Sremske Mitrovice Duško Šarošković.

Izvor: odzaci.rs

Be the first to comment

Leave a Reply