Plazma torta sa belom čokoladom
Sastojci:
Kora:
• 5 belanaca
• 5 kašika šećera
• 5 kašika mlevenog plazma keksa
Fil:
• 15 žumanaca
• 250 g + 4 kašike šećera
• 1/2 l mleka
• 2 pudinga sa ukusom slatke pavlake
• 375 g maslaca/ margarina
• ostatak od 300 g plazma keksa
• 100 g bele čokolade
I još:
• 4 krem šlaga sa ukusom vanile
Priprema:
Iz pakovanja od 300 g mlevenog plazma keksa odvojite 15 ravnih kašika za 3 kore, a ostatak sačuvajte za fil. Umutite belanca, dodajte šećer i mlevenu plazmu pa ispecite kore na 200 stepeni oko 20 minuta. Za fil, na pari skuvajte žumanca sa 250 g šećera, posebno skuvajte pudinge u mleku sa 4 kašike šećera. Kada se filovi ohlade umutite ih sa margarinom ili maslacom, dodajte ostatak plazma keksa i rendanu belu čokoladu. Po uputstvu na kesici umutite šlag, pa filujte tortu, kora- fil- šlag.
PRIJATNO!