Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Predlažemo vam za nedeljni ručak

Рецепт

Pileća čorbica

Sastojci:

  • 2 pileća bataka
  • 2 krompira
  • 2 šargarepe
  • pola glavice celera
  • 2 paškanata
  • 2 glavice crnog luka
  • 3 čena belog luka

Priprema

U šerpu stavite piletinu da se kuva. U drugu šerpicu stavite da se dinsta sitno seckan crni luk, rendana šargarepa, rendan paškanat i celer. Krompir sitno iseckajte pa dodajte u šerpu da se dinsta. Naliti vodom u kojoj se kuva piletina. Kada se piletina kuva, odvojiti je od kostiju, iseckati na sitno pa dodati u čorbu. Začiniti tako što u jednu šoljicu umutite pavlaku, vodu iz čorbe, so, biber, začine, svež peršun i sitno seckan beli luk. Pustiti da sve kuva još 10ak minuta.

Batak sa mocarelom i neutralnom pavlakom

Sastojci:

  • 800 g pilećih bataka  
  • 400 g mocarele 
  • 400 ml neutralne pavlake 
  • so i biber po ukusu 
  • 1 praziluk 
  • mala grančica ruzmarina

Priprema:

Batak očistiti od kostiju i ispeći u tiganju. Kad je skoro pečen, izvaditi ga iz tiganja i na istoj masnoći propržiti sitno isečen praziluk i grančicu ruzmarina, a nakon toga batak vratiti u tiganj. U to sipati neutralnu pavlaku i ostaviti da se krčka 10 minuta.

Nakon toga sve preručiti u tepsiju, mocarelu iseći na parčiće i složiti je preko bataka, sve staviti u rernu i peći 15 minuta na 180 stepeni.

Čokoladna torta

Sastojci:

Za testo:

  • 2 šolje šećera
  • 1 i 3/4 šolje brašna
  • 3/4 šolje kakaoa
  • 1 i 1/2 kašičica sode bikarbone
  • 1 i 1/2 kašičica praška za pecivo
  • 1 kašičica soli
  • 2 jaja
  • 1 šolja mleka
  • 1/2 šolje ulja
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • 1 šolja vrele vode

Za krem:

  • 1 šolja putera
  • 1 i 1/2 šolje kakaoa
  • 2 šolje šećera u prahu
  • 2/3 šolje mleka
  • 1 kašičica ekstrakta vanile

Priprema:

Zagrejte rernu na 180°C. Namastite i pospite brašnom dva okrugla kalupa prečnika 23 cm i ostavite sa strane.

U velikoj posudi pomešajte brašno, šećer, kakao, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i so. Dodajte jaja, mleko, ulje i ekstrakt vanile. Mutite mikserom dok smesa ne postane glatka, oko 3 minuta. Dodajte vrelu vodu i pažljivo promešajte špatulom. Smesa će biti veoma tečna.

Ravnomerno podelite smesu u dva kalupa i pecite na srednjoj rešetki rerne oko 30-35 minuta, dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista ili sa nekoliko vlažnih mrvica.

Ostavite da se kore hlade oko 10 minuta, a zatim ih izvadite iz kalupa i potpuno ohladite.

U međuvremenu pripremite čokoladni puter krem. Puter umutite u mikseru dok ne postane penast, pa postepeno dodajte kakao, šećer u prahu, mleko i ekstrakt vanile i mutite dok ne dobijete glatku smesu.

Svaki kolač pažljivo presecite horizontalno da dobijete po dva sloja.

Na prvi sloj kolača namažite 2-3 pune kašike puter krema, pokrijte drugim slojem i ponavljajte postupak sa preostalim slojevima i kremom. Na kraju ravnomerno premažite puter krem preko celog kolača.

Kolač ukrasite po želji.

PRIJATNO!



Tagovi:
Pročitajte još: